Iris & Friends

Iris & Friends
Artiestennaam
Iris & Friends
Eigen naam
Iris Geitel
Uitgebreide omschrijving

Iris is met haar warme stem al jaren een graag geziene en gehoorde gast in jazzclubs, op festivals, concerten en (bedrijfs)feesten. Met haar band Iris & Friens heeft ze een uitgebreid repertoire opgebouwd dat reikt van oude stijl muziek en blues tot de mooiste standards uit het American Songbook. Daarnaast brengen zij o.a. songs van Stevie Wonder en Burt Bacharach, verscheidene mooie popsongs, o.a. van Adele, en een aantal Nederlandstalige nummers, al naar gelang de locatie en gelegenheid.

Wanneer zij in een bejaarden-/verzorgingstehuis muziek maken, dan kunnen zij in een kleinere, intieme bezetting (met zijn vieren) spelen, waarbij zij met hun melodieuze repertoire ook zorgen voor een stuk herkenning bij de bewoners. Nummers o.a.: We'll Meet Again, What A wonderful World, Mr. Sandman, maar ook Diep In Mijn Hart, Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen, Tulpen uit Amsterdam en Telkens Weer.

De dementerende moeder van Iris woont al een paar jaar in een zorgcentrum en Iris heeft van haar mam en de medebewoners ervaren hoe belangrijk – herkenbare en melodieuze – muziek voor de bewoners is.

De Friends van Iris zijn: Nick van den Bos (piano), Rob Veenhuizen (bas), Pim Toscani (drums) en Bas Toscani (trompet).

Iris & Friends spelen regelmatig met zeer bekende musici. Niet alleen Iris maar ook de Friends hebben stuk voor stuk hun sporen in de jazz verdiend en spelen daarbij al langere tijd met elkaar samen.

Telefoon
0651259735
  • Iris & Friends
  • Iris & Friends

Send Message