MK Music & Zorgpianist

MK Music & Zorgpianist
Artiestennaam
Zorgpianist
Eigen naam
Mark Kirkenier
Uitgebreide omschrijving

Mark Kirkenier, dé Zorgpianist
Ik ben Zorgpianist Mark Kirkenier en werk nu ruim 7,5 jaar fulltime als pianist en toetsenist in de zorg, met gemiddeld 200 à 250 optredens per jaar. Ik heb zelf een vorm van autisme, waardoor ik een sterke affiniteit heb ontwikkeld voor de kwetsbare doelgroep. Ik heb de opleiding SPW gevolgd en daarna de LOI-opleiding "Praktische psychologie en filosofie". Ik volg vol interesse neuropsycholoog Erik Scherder over de invloed van muziek op het brein. Dit heb ik vervolgens gecombineerd met mijn grote passie pianospelen. Ik voel me heel rijk dat ik deze 2 passies met elkaar heb kunnen combineren.

Ik speel in op wat de cliënten op dat moment nodig hebben, met een zeer gevarieerd programma, vol herinneringen (terug in de tijd), met gezellige meezingers, mooie luisterliedjes, swingend werk, en eigen composities. Het is zo mooi om te zien wat muziek zeker bij deze doelgroep losmaakt! Vaak zit het in de kleine dingen, even een glinstering in hun ogen, een glimlach, een traantje wegpinken, meezingen of neuriën, meebewegen/klappen/dansen. Ik praat de nummers aan elkaar met een grap, of juist een mooie anekdote, of ik vertel iets bijzonders over het nummer of de artiest.

Huiskamer/afdelings- en tuinconcerten:
Ik verzorg deze concerten in centrale ruimtes, maar ook juist op de huiskamers/afdelingen. Ik doe dat vaak met mijn stagepiano, waarmee ik weinig ruimte inneem en makkelijk van de ene naar de volgende afdeling kan gaan. Op die manier bereik ik ook de mensen die door te veel prikkels, of mentale of fysieke ongemakken niet naar de grote zaal toe kunnen. Ik kan dan de bewoners nog persoonlijker aandacht geven en maatwerk leveren. Ik bouw op die manier een band met hen op. Door Corona verzorg ik nu ook tuin- en raamconcerten.

Eigen apparatuur:
Geen piano of vleugel aanwezig? Geen probleem! Naast mijn stagepiano heb ik het nieuwste keyboard, waarmee ik een complete band of orkest kan laten horen en de mensen nog meer kan onderdompelen in de muziek.

Telefoon
0645382543

Stuur boodschap naar geregistreerde