Subsidies

Wilt u een entertainment middag voor ouderen organiseren?

Heeft u een project of een initiatief met in de hoofdrol de doelgroep ouderen, dat financiële steun kan gebruiken of subsidie?

Kwetsbare ouderen, altijd binnen, te weinig eigen geld voor activiteiten, geen tijd, geen idee wat te organiseren, het missen van aansluiting bij de wijkbewoners, familie/ vrienden komen maar moeilijk of niet naar het huis en uw bewoners. Veel gehoorde redenen waarom het organiseren van activiteiten en entertainment voor ouderen niet gedaan wordt.

Toch zijn er mogelijkheden waar u gebruik van kunt maken. Neem eens contact op met uw gemeente en overleg met hen wat u aan subsidie kunt krijgen voor een gezellige middag.

Dan is de website Fondsenvoorouderen.nl een nuttige wegwijzer. Klik op de verschillende fondsen en kijk of uw aanvraag een kans van slagen heeft. Door het invullen van de QuickScan ziet u snel bij welke fondsen u het beste een aanvraag kunt indienen.

Elk fonds heeft een eigen historie, inhoudelijke doelstellingen en criteria waarop aanvragen beoordeeld worden. Soms is er ook sprake van een geografisch werkgebied. Bekijk ook de websites van de betreffende fondsen om te zien hoe een aanvraag ingediend kan worden.

Subsidie aanvragen voor ouderenprojecten

Heb je een fantastisch plan om het leven van ouderen aangenamer te maken of te verbeteren? Dan kun je subsidie aanvragen. Er zijn verschillende fondsen die willen investeren in initiatieven van ouderen en ouderenorganisaties om de zelfredzaamheid van ouderen te stimuleren of ervoor zorgen dat zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen.